Lamsgehaktballetjes

Tijdens de Kookkunstles over Vlees was er ‘De Grote Gehaktballentest’. Elke student had een gehaktbal ontworpen en streden mee om een plaatst op de Food Design Experience. Helaas is deze gehaktbal niet door gegaan! Mocht je niet van lamsvlees houden of het te duur vinden, vervang het lamsgehakt dan gerust door een meer gangbare soort gehakt!

Ingrediënten:

  • 400 gram lamsgehakt
  • 1 heel ei
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 1 theelepel korianderzaadjes
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes
  • 1 eetlepel witte sesamzaadjes
  • 10 blaadjes munt
  • 1 theelepel kaneel
  • 8 gram zout
  • Scheut Olijfolie
  • 40 gram roomboter

Bereiding:

Verwarm de over voor op 180°C. Leg de sesamzaadjes op een overplaatje en rooster ze 5 minuten in de hete oven. Leg de komijnzaadjes en korianderzaadjes ook op een plaatje en rooster deze ook 5 minuten in de over. Hak de muntblaadjes fijin. Maal de geroosterde komijnzaadjes en korianderzaadjes fijn in een vijzel. Voeg nu alle ingredienten samen in een grote kom en meng goed. Verdeel het gehaktmengsel in 8 gelijke porties en draai er mooie ronde balletjes van. Leg deze even op een plaatje in de koelkast zodat ze even kunnen opstijven. Verwarm een scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de balletjes rondom bruin aan. Voeg op het laatst de roomboter toe en zet de pan op een lager vuur. Laat de balletjes nog 8 minuten zachtjes garen. Schep om de minuut een beetje boter over de gehaktballetjes zodat ze niet uitdrogen.

Reacties zijn gesloten.