Ceviche met Guacamole
Ceviche met Guacamole

Ceviche met Guacamole
Foto door Annemiek Sluijters

Dit recept is gemaakt tijdens de Kookkunstles met het thema ‘Vis’. Het is een leuk recept waarbij de vis gegaard wordt zonder hitte maar met behulp van het zuur uit de limoen. De heilbot kan natuurlijk vervangen worden door andere soorten zachte witvis of zelfs zalm of tonijn. Door deze manier van garing blijft de vis lekker sappig!

Ingrediënten:

  • ¼ groen pepertje
  • 65 gram heilbot of kabeljauwfilet
  • ¼ limoen
  • 1 el zonnebloemolie
  • ¼ avocado
  • ¼ bakje cherry tomaatjes
  • ½ kopje water
  • 1 el mayonaise
  • Extra: amuselepels

Bereiding:

Kook een kopje water. Snijd het pepertje in fijne en julienne en laat ze in een kopje met het kokende  water ongeveer 5 minuten zachtjes garen, laat daarna peperwater afkoelen. Maak de vis eventueel nog schoon en snijd de vis in blokjes en overgiet ze met het peperwater. Pers de limoen uit en voeg het sap samen met het zout en olie toe en laat het vismengsel ongeveer 30 minuten marineren in de koelkast.Snijd ondertussen de avocado in vieren en lepel het vruchtvlees eruit. Wrijf dit door een fijne zeef. Het makkelijkste is dus om een goede eetrijpe avocado te nemen welke makkelijk gezeefd kan worden. Voeg de mayonaise en een scheutje water toe aan de gezeefde avocado en breng op smaak met zout en peper. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Laat de visblokjes uitlekken. Doe een theelepel Guacamole op een amuselepel en leg hier op een eetlepel vis. Garneer de lepels met een kwart tomaat.

Reacties zijn gesloten.