Earth Crisps

Deze chipssoort heb ik bedacht voor de thuisopdracht van de Maillard reactie. Gezien het nog steeds winterse weer kwam ik uit bij verschillende soorten groenten om chips van te maken. Door hun aardse smaken heb ik gezocht naar een exclusief soort zout en een kruid wat goed bij deze smaak past. Uiteindelijk kwam ik uit bij het Alea zout, afkomstig van Hawaii en heeft een rode kleur door de toevoeging van, jawel, klei. En als kruid kon ik er bijna niet onderuit om kruidnagel te gebruiken, een kruid wat ik zelf erg lekker vind en me een warm gevoel geeft in koude dagen, net als de kaneel!

Ingrediënten:

  • 1 grote pastinaak
  • 1 flespompoen
  • 1 kleine knolselderij
  • 5 kruidnagels
  • 1 tl kaneel
  • 50 gram Alea zeezout

Bereiding:

Verwarm een frituur voor op 150 graden Celsius. Schil alle groenten en snijd er daarna lange dunne repen van met een dunschiller. Doe het zout met de kruidnagels en kaneel in een kleine blenderbeker en mix het zeer fijn. Doe de reepjes groenten 1 voor 1 in de frituur en frituur ze totdat ze knapperig zijn. Mochten groenten te snel bruin worden verlaag dan de temperatuur. Laat de chips goed uit lekken en bestrooi ze met het zout. Eet smakelijk!

Reacties zijn gesloten.